Internationella Uppdrag - Volontärer

Internationella Uppdrag

Våra kontor runt om i världen söker kontinuerligt Interns/praktikanter till sina lokala kontor.

YFU Sverige har varje år glädjen att skicka iväg några ungdomar på spännande Internships/praktikplats i olika länder och med olika uppgifter, beroende på vad kontoret har för behov. Att vara Intern på ett YFU-kontor är en unik möjlighet att få ett bredare perspektiv och samla på sig många nyttiga erfarenheter. Att arbeta i ett annat land och bland en annan kultur hjälper dig att växa som person och förändrar ditt synsätt. Många lockas av kulturutbytet för äventyrets och spänningens skull, men i slutänden får kontorsvolontären ut så mycket mer av upplevelsen. Hur mycket du än lär dig om en ny kultur, lär du dig ännu mer om dig själv.

Wide 776 southafricagermany 2013 studfrederika hbrohencoe portrait

"Sedan jag började engagera mig i YFU så har jag fått många möjligheter att utvecklas, både internationellt och inom Sverige. jag skriver t.ex. detta från en balkong i Spanien där jag jobbar med att starta upp ett YFU. Att vara med i YFU innebär att man kan utveckla många olika sidor och få många värdefulla erfarenheter, men framförallt så knyter man kontakter skaffar vänner runt hela världen."
Henrietta Berg, intern YFU Spain

“Min praktik innebär att jag får lära mig otroligt mycket om YFU på ett generellt plan samt möjligheten att lära känna en annan lokal organisation och hur deras arbete liknar och skiljer sig från vårt. Mitt jobb innebär även mycket resande vilket gör att jag får se så många olika verkligheter, så många olika livsstilar och livsöden, något som är otroligt givande och ögonöppnande. Kunskaper som inte endast kommer vara en tillgång för mig när jag kommer tillbaka till YFU Sverige utan även på ett personligt plan. Jag rekommenderar starkt att göra praktik inom YFU!”
Hilde Nilsson, Intern YFU Argentina