F.A.Q - Volontärer

F.A.Q

Har ni något minimiåtagande när det gäller era volontäruppdrag?
Vi välkomnar både volontärer som vill bidra med mycket tid och de som vill bidra vid tidsbegränsade insatser. Det beror som sagt på vilket område du väljer att engagera dig inom.

Vem kan söka och bli volontär hos er?
Många av våra volontärer har tidigare erfarenhet av ungdomsutbyte på ett eller annat sätt. Men det är inget krav för att bli volontär hos oss. Vem som helst söka. Vi välkomnar olika kompetenser och kunskaper.

Finns det möjlighet till att utföra volontärarbete på distans?
Vissa uppgifter går att utföra på distans, men det beror då på vad för uppdrag det gäller.

Vad är fördelarna med att bli volontär hos er?
Att ge din tid som YFU-volontär ger dig massor av möjligheter tillbaka. Du kan bli en del av en internationell familj för första gången, eller återuppta tidigare kulturella relationer via vårt globala nätverk. YFU ger volontärer möjlighet att träffa och arbeta tillsammans med likasinnade som delar ditt intresse för världen som helhet.

YFU-volontärerna utgör den viktiga länken mellan studenter, familjer och YFU:s globala nätverk, och fungerar som ett stödnätverk. Genom att vara volontär får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom bland annat ledarskap, interkulturell kommunikation och planering - viktiga färdigheter i ditt CV.

Erbjuder ni någon introduktionsutbildning för nya volontärer?
Ja, alla volontärer genomgår en introduktion hos oss.

Jag är intresserad av att praktisera hos er. Erbjuder ni någon praktik?
Ja, vi erbjuder praktikplatser. Mer information kan du hitta här.
Fler frågor? Kontakta oss