Representant - Volontärer

Representant

Som representant är du en vuxen och neutral kontakt till en utbytesstudent och värdföräldrar i ditt område.

Du finns där för studentens frågor och du kan tipsa om allt mellan himmel och jord som är till hjälp eller nöje för studenten. Som representant är du värdefull i organisationen, men uppdragen skiljer sig beroende på personligheter och kemi. Kanske är du den som bjuder hem studenten på middag eller fika, eller så känns det mer passande att träffas hemma hos studenten så att du även får träffa värdföräldrarna. Inget hindrar heller representanten från att samla fler/alla studenterna i området för ett besök på det lokala muséet eller ett fredagsmys i nytraditionell anda.

Vi rekommenderar att representanten kontaktar studenten en gång i månaden som ett minimum, men utöver det har du väldigt fria tyglar. Känner du entusiasm för internationellt utbyte, har du gott omdöme samt förmåga att kommunicera med både vuxna och tonåringar på ett positivt sätt? I så fall är du den vi söker till rollen som Representant. Kontakta oss på info@yfu.se för frågor eller intresseanmälan.

Wide 966 netherlands 2015 volunteer conversation

"Som representant kan man verkligen säga att man kan plocka russinen ur kakan! Du får lära känna nya människor och hitta på roliga saker som att baka pepparkakor, bowla eller ha spelkvällar tillsammans med "din" student och studentens värdfamilj. Att vara representant är som att vara en extra farfar eller moster till studenten och värdfamiljen, en YFUare i närheten helt enkelt. Dessutom känns det bra att så lätt kunna hjälpa studenten och familjen att göra det bästa av sitt utbytesår, bara genom att finnas till hands och prata. Oftast behövs det inte mer än så för att hindra små bekymmer och missförstånd från att bli till problem. Och skulle det ändå uppstå problem så är det bara att informera den kunniga och hjälpsamma personalen på YFU-kontoret, så hjälper de till att lösa det."
Fredrik Stattin