Juniorfadder - Volontärer

Juniorfadder

Att vara juniorfadder innebär att du breddar ditt internationella nätverk på hemmaplan ytterligare.

Om du känner dig social, nyfiken, hjälpsam, inkluderande eller något annat som har med att förbättra världen att göra så är detta ett uppdrag för dig! Din roll är att vara som en kompis till en utbytesstudent som är i Sverige. Du håller kontakten, tipsar om saker att göra på fritiden och kanske till och med vägleder studenten i det svenska familjelivet.

Wide 388 uruguay 2015 stud volunteer portrait

”Att vara juniorfadder är en rolig, lärorik och fantastisk upplevelse. Jag har fått möjligheten att följa utbytesstudentens utveckling både språkligt och personligt. Det är inspirerande att få dela kultur, nöjen och erfarenheter tillsammans med varandra. Jag har fått chansen att vara en betydelsefull del av utbytesstudentens år i Sverige och det är en vänskap för livet.”
Annie Ydremo


"Efter att ha varit juniorfadder två år i rad nu, har jag fått lära mig både om hur hårt studenter i Brasilien måste kämpa för att få komma in till universitetet och var i Frankrike som de bästa skidbackarna finns. Först och främst har jag dock fått lära känna två olika personer som båda ser på Sverige utifrån och ganska ofta tycker att vi svenskar är rätt så speciella med vårt kollektiva kaffeberoende och vår kärlek till knäckebröd, även om de inte säger det högt. Jag rekommenderar varmt alla som vill lära känna och ha kul tillsammans med en person från ett helt annat land att bli juniorfadder för en utbytesstudent!"
Max Sonnelid

”Att vara juniorfadder har utan tvekan varit bland det roligaste och mest givande jag har gjort det här läsåret. Under året har vi haft typiskt svenska fikastunder som studenterna i Sverige självklart snabbt lär sig att älska, och jag har till och med fått in lite holländsk matkultur i mitt eget kök. Det jag tycker har varit roligast under den här tiden är att faktiskt tydligt kunna se utveckligen från första gångerna vi träffades då största delen av kommunikationen skedde på engelska till att idag i princip obehindrat kunna prata på svenska. När jag nu visar henne hur långsamt jag faktiskt pratade i början skrattar hon bara och vill inte tro att det är sant. Att på detta sätt ha fått en vän från Nederländerna som jag vet att jag alltid är välkommen hos är en riktigt häftig upplevelse!”
Rebecca Rieschel